Hot!

Parikan Jowo Lucu

Parian jawa atau parikan jowo adalah pantun berbahasa Jawa singkat yang lucu dan asik. Isinya bisa berupa kehidupan sosial keseharian termasuk masalah cinta, kaya miskin, pernikahan, pergaulan dan bahkan berisi nasihat dan dakwah. Berikut beberapa contoh parian jawa yang saya kutip dari Twitter.

Pitik walik sobo kebon.
Ngomonge sok politik, mangan ae ngebon

Terong kok di untir2
Nggarai neng tangan biru
Bojone wong kok dipikir
Nggarai nyang awak kuru

Isuk ngikir sore ngikir.
Kikire wong suroboyo.
Isuk mikir sore mikir.
Sing di pikir ora rumongso.

Becik ketitik olo ketoro
Senajan setitik tetep syukurono

Gudheg manggar, bumbune ketumbar
Ngenteni kanti sabar, ujung-ujunge ambyar

Lunga nyekar wektu bar ashar,
Aja kakean ambyar ndak cepet modar

Tuku bawang keliru mrico,
Wes di sayang di anggep konco

Tuku congyang ning sariyah
tiwas disayang jebule kempyah

Mlaku-mlaku nang pinggir dalan
Sayangku padamu tanpo akhiran

Tuku kembang nok pasar turi
kadung sayang, jebule wz enek sing nduweni

Pitik walik saba pasar
Ngomong politik mergo dibayar

Pitik walik sobo kebon.
Pengen cepet balik ben iso kelon.

paralon dibong leleh,
bar kelon budal maneh.

Pitik walik sobo hotel
Ojo ngomong politik yen mung arep ngeyel

Pitik walik sobo kebon.
Moso duite wong cilik nggo tuku lem aibon?

Tuku salak imbuhe apem
Ning njobo galak ning rapat mlempem

Pak lurah dolanan doro
BPJS munggah ora entuk loro.

Congyang Botol Cilik
Sing di sayang ora iso dimilik.

pitik walik mangkring nang pager
ngomonge sok politik yo ancene buzzer

Kembang turi melok-melok
Jrabangan anake lele
Ra peduli wong alok-alok
Sandang pangan nggolek dewe

Tuku suket oleh sak iket,
melbune anget metune pliket

Kota batik nang Pekalongan
Ngomong politik mergo ben biso mangan

Pitik Sumbo akeh werna
Wes akeh duso ra tau bada.

Jangan tahu ngango kupat
Podo2 Cintane kehalang sego berkat

Otot kawat balung wesi,
kerjo sing kuat nggo ngangsur BRI...

Buah melon buah pisang.
Jarene wis move on, jebule iseh sayang.

pitik walik sobo kebon.
matane mblilik keno aibon.

Rokok kertek taline telu
digawe esrek cek ndang metu

gelas pecah dadi sak paran2
ngomonge sok hijrah, sholat e jarang

Lungo meduro mampir klaten.
Kadung kelara-lara ditinggal manten

Sadurunge Rebo kuwi Selasa.
Astagfirullah kaya ngene panase donya.

Pitik walik
sobo kebon,
Biyen konco cilik
Saiki konco kelon..

Sragen Klaten Karanganyar
Yen wes bosen goleko sek anyar.

Tuku ketumbar nang luar negeri,
Ati ambyar ditinggal rabi

Pring kuning temumpang sendal,
s*lit jengking jaluk dipancal

tuku jagung sak klobote
pengen ngambung sak nyokote

Pitek walek keslomot korek
Niat apek ojo dibales elek

Tuku klanthing neng pasar kliwon.
Timbang maling mendingan bon

Wajik klitik gulo jowo,
duwit sitek ojo ngresulo

Satu titik dua koma
Gadis cantik siapa yang punya?

iwak jaer neng nduwur wajan
lungguh jejer neng meneng²an

Nyangking ember kiwo tengen,
Lungguh jejer ngge tamba kangen..

Tuku kalung neng pasar legi
Ws pernah nembung malah di tinggal rabi

Pitik walik sobo kebon .
Barange cilik sing antri sak kebon

Wajik kletik gulo jowo
Cedak kaet cilik nek ora jodo kudu legowo

Pir kecipir godong mangkokan,
kowe kapir mergo bedo pilihan.

Becik ketitik, ala ketara.
ngomong politik, gawe sengsara.

Becik ketitik, ala ketara
Aku sing cantik, kowe sing ala

Becik ketitik, ala yo ben
Kowe cantik, tapi gak kèrén

becik ketitik, ala ketara.
telat setitik, digondol wong liya.

Wedang bubuk gula tebu
Mata ngantuk njaluk turu

Kendal kaliwungu
Bubar kenal langsung ngunu

Tuku lemper tekan jember,
tiwas baper jebule warwer

Neng Gresik lewat kota wali
Ngomongne politik tanpo argumentasi sik pasti

Jago walik kluruk nang kandang macan
Ojo mbalik yen ws luru badan kehormatan

Semarang kaline banjir
lungguh mekangkang rasane silir.

Entuk berkat isine beras
Senajan mlarat sing penting waras

Dolan Jogja numpak pesawat
Ojo lali ngajak konco
Urip sedelo mugi manfangat
Kapan mati merkoleh bejo

Pitik walik sobo kebon,
Jare mbelo wong cilik, tukune aibon

Pemalang Purwokerto,
Koe ngilang aku nelongso

Sobo Kebon Pitik'e Njempalik
Sanajan Ngebon, tetep dibayar lik

Tuku samyang
Ning pasar jumat
Jare sayang
Malah njepat

Nyekel mawar kenek duri
Wes di mek"i ratau di Jak rabi

Numpak pit tekan semarang
Barange sempit regone larang

Sumber: akun Twitter @nugarislucu, dkk.


0 komentar:

Post a Comment